• Standaard header

Is vruchtensap gezond?

Geplaatst op 04-07-2019

Is vruchtensap gezond?

Fruit is gezond dus is vruchtensap dat ook. Toch? Je perst er een paar uit en je hebt hetzelfde alleen dan in een fles.In feite is dat waar. In een normaal glas jus de orange zit al meer vitamine c dan wordt aanbevolen.Alleen krijgen we van vitamine c vaak genoeg binnen.  Het is ook meer de suikers die het minder gezond maken. Want ook in vruchtensappen zitten boordevol suikers.

Je kunt een glas sap qua suikers vergelijken met een glas cola. Ondanks dat er vaak GEZOND op staat.

Deze suikers worden niet toegevoegd maar zitten in het fruit.  Het is echter zo dat je maag geen onderscheid maakt tussen suiker uit fruit of suiker uit een super gezond drankje. De producenten van de sappen laten het vaak heel goed klinken door woorden als gezonde suikers, of vruchtensuikers.  Ook hierbij geldt als je er teveel van binnen krijgt heb je grote kans om dik te worden. Het gevaarlijke van vruchtensappen is dat we snel teveel drinken omdat we ze weinig verzadiging geven. Bijv. een glas vruchtensap vult minder dan het eten van 5 sinaasappels, maar het zit evenveel energie in. Ook als je kijkt naar de voedingsstoffen is het eten van fruit beter, want niet alle voedingsstoffen komen in je glas terecht.  Zo eindigen de vezels van de sinaasappels veelal in het filter. Fruit is dus gezonder om te eten dan om te drinken.

Conclusie:

Vruchtensap is lekker net zoals als cola. Dat is niet het probleem en ook niet zo erg. Maar als we kijken naar gezondheid, laten we daar duidelijk over zijn. Laat ze allebei maar staan. De gezondste optie is het eten van de fruit en die anders drinken, zoals bijv. water. Zo krijg je vocht binnen, en de vitamines en vezels van het fruit zonder de enorme hoeveelheid suikers.

Deel dit bericht:

Blog

 • Nuchter sporten?

  Is nuchter sporten zinvol?

  Lees meer
 • Zijn eiwtshakes zinvol?

  Uit een studie blijkt dat er weinig verschil zit.

  Lees meer
Archief
 • Afslank Marathon

  Afslank Marathon

  Met onze Afslank Marathon programma gaan we 90-dagen met je aan de slag

  Lees meer
 • Small Group Training

  Small Group Training

  Tijdens de Small Group trainingen wordt er hard gewerkt om een maximaal resultaat te behalen

  Lees meer
 • Outdoor Training

  Outdoor Training

  Full body workout gericht op kracht, conditie, balans en snelheid!

  Lees meer
 • 90 Day Challenge

  90 Day Challenge

  Maak gebruik van ons Elite outdoor programma

  Lees meer
 • Personal Training

  Personal Training

  Specifieke oefeningen, intensieve begeleiding en een persoonlijk plan

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.